Waarom we doen, wat we doen.

Oerkracht Academie heeft een korte maar krachtige historie. Na het oprichten van het zorgcentrum ABC Bemmel merkten de oprichters Patrick en Olga, dat er steeds meer vraag was naar uitleg over de visie en werkwijze die we hanteren in de trajecten met jongeren en adviezen aan professionals.
Daaruit is het idee ontstaan om onze kennis en ervaringen te delen middels coaching, trainingen en onderzoek. We hebben een grote passie voor zorg en onderwijs en voor de jongeren en professionals die hierin betrokken zijn.     Wij zijn ervan overtuigd dat beweging en creativiteit nodig is om ontwikkeling door te maken en daarmee mentale gezondheid, veerkracht en weerbaarheid te vergroten bij deze doelgroep. Daar dragen wij graag een steentje aan bij! Onze visie is dat er minder jongeren professionele ondersteuning nodig zullen hebben als we eerder signaleren en werkelijk preventief kunnen werken.      Onze missie is om zo goed en effectief mogelijk volwassenen rondom
jongeren te ondersteunen, door kennis, veerkracht, weerbaarheid en werk-/levensgeluk te ondersteunen en vergroten bij deze volwassenen. 
De stip: meer samenwerking tussen overheid, onderwijs en zorg, systemisch werken in de gehele maatschappelijke context en werkelijk eco handelen.

Top Team

Het energieke team achter

Oerkracht Academie

Het team achter Oerkracht Academie is voortgekomen uit de groep achter ABC Bemmel. Alle trainingen en workshops van Oerkracht Academie worden dan ook uitgevoerd door onze krachtige, ervaren en bevlogen professionals. Die elk met een unieke achtergrond in de zorg, onderwijs, sport en beweging, elkaar versterken op de werkvloer.