Oerkracht Experience

Met de Oerkracht Workshops geven we je een kijkje in een andere manier van werken.  Actief aan de slag met zorg in beweging.
We laten je ervaren wat wij doen én leggen je uit waarom wij dat doen. Zo proberen we zoveel mogelijk professionals te inspireren om out-of-the-box te denken en in beweging en met de natuur te werken. Hieronder vind je de workshops die wij aanbieden:
Wil je meedoen en ervaren? Check dan onze agenda!

Natuurlijk Avontuurlijk

De natuur is een bron van inspiratie en biedt ons prachtige metaforen. Tijdens de workshop ‘Natuurlijk Avontuurlijk’ nemen we je mee op pad, lekker naar buiten en leren we je hoe je de natuur als middel kunt in zetten.

Lees meer

We nemen je mee naar buiten en je laten zien en ervaren hoe je de natuur kunt inzetten in diverse begeleidingstrajecten. In deze 4-uur durende workshop gaan we ontdekken, struinen en verdwalen. We zoeken oplossingen én ervaren tegelijkertijd stilte en rust. Klaar om op ontdekkingstocht te gaan?
De workshops worden gegeven in de omgeving Arnhem/Nijmegen en Ede.

Bewegen voor je brein

Hoe zet je beweging in als middel voor het begeleiden van jouw cliënten? Welke vormen van beweging kan je toepassen? En hoe kan je hier creatief mee omgaan? En wat doet beweging voor je brein? Leer het hier! 

Lees meer

In de workshop ‘Bewegen voor je brein’ behandelen we deze vragen en oefenen we met verschillende soorten vormen van beweging. We geven een introductie in het inzetten van beweging in de zorg en gebruiken daarbij beweging in de breedste zin van het woord. Bij de bijbehorende oefeningen geven we bovendien extra aandacht aan de positieve effecten die beweging op je brein heeft. Je leert out-of-the-box denken en hoe je met simpele vormen clienten of leerlingen inzicht kunt bieden door te ervaren.

Op naar de top!

Sportklimmen is méér dan een recreatieve sport. Het vraagt om techniek, inzicht,  communicatie, vooruitkijken, (zelf)vertrouwen, oplossingen zoeken, moed en verantwoordelijkheid nemen.
Deze workshop gaat over Sportklimmen als middel!

Lees meer
Daarnaast verken en verleg je fysieke én mentale grenzen. Met onze ‘Op naar de top’ workshop zetten we sportklimmen in als middel om jou te laten ervaren wat er gebeurt als je aan de wand hangt. Tijdens het klimmen kijken we naar welke keuzes jij maakt tijdens de route. Op basis van deze keuzes legt we parallellen met de keuzes die je maakt in je dagelijks leven. Dit inzicht geeft vervolgens jou de handvatten om zelf aan de slag te gaan met jouw proces.
Met deze workshop leer je niet alleen hoe je moet observeren, maar ook hoe je feedback geeft en conclusies trekt tussen wat je ziet en wat je hoort. Maar nog belangrijker; je gaat zélf ervaren wat er in je hoofd en lichaam gebeurt tijdens het klimmen.

Move ya Hippo

‘Move ya Hippo’ is een energieke workshop speciaal gericht op het stimuleren van mentale én fysieke gezondheid. Het is een leefstijl sessie met informatie, kickboksen, YinYoga en gezonde voeding. 
Deze workshop is ontwikkeld voor groep 8 van de basisschool en geeft de leraar een toolkit om de workshop een vervolg te geven.

Lees meer

Move ya Hippo biedt jongeren een programma, waarbij ze leren hoe ze om kunnen gaan met stress en spanning door te reguleren door het inzetten van beweging.
Het combineert psycho-educatie rondom breinfuctie, met de kracht en energie van kickboksen en de rust en stilte van yinyoga. Hiermee laten we je ervaren hoe je zelf beweging kunt inzetten en hoe je elkaar kunt helpen.
Waarom groep 8 ? Omdat je goed voorbereid de middelbare school instapt !
Wat kun je verwachten ?
Kracht, energie en contact wisselen af met verstilling, verzachting en aandacht voor jezelf. Mooi meegenomen is dat deze combinatie bewezen positieve effecten heeft op je brein. Het is regulerend, stressverlagend en je maakt gelukshormonen aan. Als dat geen cadeautje voor je zelf is!

Op pad met onze Dreammap

Ben jij klaar voor verandering?
Ga dan mee op reis met onze ‘Dreammap’ workshop!
De ‘Dreammap’ is een in eigen huis ontwikkelde en praktische tool om jouw doelen, de doelen van jouw gezin of de doelen van je team inzichtelijk te maken. 
Ga je mee dromen ?

Lees meer

De Dreammap neemt je mee op reis, vanuit een door jou of jullie gekozen thema. We associeren, dromen en zetten wensen om in praktische doelen en haalbare acties. Via een prachtige kaart (praatplaat) doorlopen we jouw of jullie thema(’s) die volledig gericht zijn op jouw/jullie ontwikkeling.
De methode is inzetbaar bij teams, systemen en individuen. Je kunt het dus ook met jouw team doen.
Sta je open voor iets heel bijzonders ? Dan kunnen we de Dreammap ook in een VR omgeving doorlopen!

More coming…

We zitten niet stil en blijven ontwikkelen. Mocht je een tof idee hebben of iets missen. Laat het ons vooral weten!