Oerkracht Academie

Oerkracht Academie is bedoeld om jou als zorg- of onderwijs professional te laten groeien en ontwikkelen.
Maar ook als mens. Omdat we begrijpen dat jouw vak een roeping is. De drie trainingen die wij aanbieden zijn:

Training 'Anchormanagement'

Met de training anchormanagement trainen we jou en je team op basis van de kernwaarden vertrouwen, waardering en verantwoordelijkheid. Samen kijken we op welke wijze de drie kernwaarden vorm hebben gekregen binnen jouw organisatie. Daarna onderzoeken we of er voldoende balans zit tussen deze kernwaarden. Is er balans, dan kunnen we vanuit veiligheid werken aan reflectie en ontwikkeling. We werken deze inzichten uit via onze eigen ontwikkelde tool, de dreammap (zie workshop ‘Dreammap’). Gegarandeerd dat jullie team terugkomt met nieuwe inzichten, ideeën en inspiratie!

Teach The Teacher

Teach the Teacher is een training voor leraren die iets extra’s willen betekenen voor leerlingen binnen het po en vo onderwijs.
Met geweldig resultaat hebben we reeds kunnen ervaren wat de impact is van goed opgeleide onderwijsprofessionals die het verschil kunnen maken bij leerlingen die even vastlopen op school.

In deze training leren de leraren hoe ze in een aantal stappen inzicht kunnen krijgen in de hulpvraag van een leerling, op welke manier ze hierin kunnen ondersteunen, welke tools ze praktisch in kunnen zetten en werken ze uit hoe de zorgstructuur van school eruit ziet.
Het doel is leerlingen een plaats binnen school te bieden waar ze gezien en gehoord worden, met een sterk preventieve werking, waardoor deze leerlingen kunnen blijven participeren en idealiter geen opschaling nodig is.

We gaan aan de slag met psychopathologie, kennismakings tools en diverse passende bewegingsinterventies, die binnen school of in de omgeving kunnen worden aangeboden.

 

Oerkracht Coach

 Training Oerkracht Coach

Voor professionals in de zorg of onderwijs, maar ook voor (leefstijl)coaches of (gezinshuis)ouders die beweging willen gaan toepassen. We leren je wat de kracht van beweging is en hoe je daar actief mee aan de slag gaat. De training is praktisch opgezet en bied je direct de tools en inzichten om het in de praktijk in te zetten. Daarom gaan we naar buiten, zijn we in beweging en zul je vooral veel gaan voelen en ervaren. In de opleiding zitten elementen van Outdoorcoaching, Adventure Therapie, Buitenpsychologie, Positieve psychologie en gezondheid, Zenboksen, Bokscoaching, klimmen, SI, PMT, Ademwerk, Ervaringsleer en nog heel veel meer!

Wat we vragen van jou: Wij geloven dat je handelt uit kennis, overtuiging, ervaring en intuïtie. Hierin ben je al bewust òf onbewust bekwaam !
Als je dit leest, dan zoek je meer verdieping en ben je al geïnteresseerd in beweging, natuur, outdoor, sport maar vooral hoe je dit alles in kan zetten in de begeleiding, ondersteuning en/of opvoeding van jeugdigen en (jong)volwassenen.

Weg van de schermpjes en actief aan de slag !

Oerkracht Coach
De Oerkracht Coach is die begeleider die zich elke dag inzet voor onze jongeren en jongvolwassenen.  Die vol passie de toekomst helpt vorm te geven, door de nieuwe generaties waardevolle ervaringen en leermomenten te bieden. Wat jullie doet is een roeping. Het is niet makkelijk, soms heel intens, maar altijd de moeite waard ! Wij begrijpen dat…
Omdat je overspoelt wordt door administratieve last en er telkens een hoge druk op je ligt, willen wij balans bieden. Balans door beweging, met geweldig resultaat! Dit resultaat is er niet alleen voor de mensen die je ondersteunt of begeleid, maar ook voor jou, met als gevolg meer werkgeluk, een betere mentale en fysieke gezondheid en heel veel gelukshormoontjes op de koop toe ! Oerkracht is de kracht die al in je zit, in iedereen zit. MPWR !

Wij nemen jullie mee op reis langs diverse werkvormen. We dagen jullie uit, laten jullie ervaren en bieden jullie inzichten door kennisoverdracht, beeld, spel en vooral door heel veel te doen. Aan het einde van de reis heb je je rugzak gevuld met nieuwe kennis, tools en ervaringen. Je kunt hier zelf mee aan de slag binnen jouw eigen bewegingsveld. Jij bepaald jouw eigen richting met de eindopdracht. Samen denken, werken, leren en evalueren we.
Doe jij mee ???

·  Hoe je klimmen, natuur en beweging inzet in jouw begeleiding

·  Wat Zenboksen betekent en hoe je dit gebruikt in jouw begeleiding

·  Wat de positieve effecten van bewegen en natuur zijn op het brein

·  Wat positieve psychologie is en hoe we hier naar kunnen handelen

·  Hoe we kunnen normaliseren, rekening houdend met een hulpvraag

·  Diverse tools die je direct kunt gaan inzetten als professional

Programma:

  • Dag 1. Uitleg opleiding. behandeling van methodiek circle of synergy, wetenschappelijke onderbouwing brein en beweging, positieve psychologie, basis psychopathologie en buitenpsychologie.
  • Dag 2. Beweging als middel met vooral veel oefening en voorbeelden met o.a. beweegbundel en sensorische integratie.
  • Dag 3. Bewegen als middel, we gaan de hele dag klimmen in de boulder- en klimhal. Thema Ervaringsgericht leren.
  • Dag 4, 5, 6. Zenboksen, boksen als middel, ademhaling, bodyscans, yinyoga, uitvoeren. Strong Body, Calm Mind.
  • Dag 7, 8, 9. Een avontuur in de natuur – een weekend lang ervaren en inzetten van diverse natuurmiddelen.
  • Dag 10. Afsluiting met presentaties van eigen inzet #zorginbeweging. Ruimte voor feedback en complimentendouche.
  • Diploma’s en borrel !

Kosten: €2500,00 pp
– excl 22% btw
– excl huur materiaal voor klimmen of kamperen.
Minimaal 10 deelnemers

Na deze opleidingsdagen mag jij je ‘Oerkracht Coach’ noemen!
Voor de ervaren en opgeleide ‘Oerkracht Coaches’ bieden we de mogelijkheid om aan te sluiten bij de Oerkracht Academie. Hiermee blijf je op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van outdoor coaching, buitenpsychologie, bewegen voor je brein, zenboksen en zorg in beweging. Daarnaast organiseren nascholing met gastsprekers en intervisiemomenten.

“Learning by experience