Oerkracht Counseling

Op pad met onze buitenpsycholoog

(voor professionals in de zorg en het onderwijs)

Werken in de zorg en het onderwijs kan veel van je energie vragen. Het kan zelfs zijn dat je eigen grenzen te lang negeert om anderen te helpen. Wij helpen je de balans (terug) te vinden in dit soort situaties. Dit doen we door jou te ondersteunen met jouw persoonlijke en professionele levensvragen. Ook kunnen we je helpen bij het verwerken van nare of intense situaties als je deze op je werk hebt meegemaakt, zoals een conflict of een overlijden.

Anders dan anderen zorginstellingen verzorgen wij onze hulpverlening niet binnen in een behandelkamer, maar buiten tussen het groen. Wij geloven in de krachtige combinatie van buiten zijn, bewegen en de natuur. Buiten bewegen zorgt voor positieve effecten op het brein, zoals rust en  ontspanning.

Professionele hulp door middel van de EMDR-methode

Bij Oerkracht Academie bieden we EMDR-therapie aan bij trauma’s die je leven belemmeren. Dit kan in een traditionele setting, maar ook buiten in de vorm van bokstherapie of met onze VR technologie.

EMDR is een therapeutische behandelmethode die vaak wordt toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Een essentieel element daarbij is het belasten van het werkgeheugen, terwijl de cliënt terugdenkt aan zijn of haar traumatische ervaring. Door middel van bewegend beeld, geluid of beweging roepen we deze ervaring op. De methode zorgt ervoor dat de traumatische ervaring minder lading krijgt en in een nieuwe vorm opnieuw in het langetermijngeheugen wordt opgeslagen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan even contact met ons op via contact en we leggen het graag aan je uit.

“Take on challenges