Oerkracht Counseling

Op pad met onze buitenpsycholoog

  
(voor professionals in de zorg en het onderwijs)

Werken in de zorg en het onderwijs kan veel van je energie vragen. Het kan zelfs zijn dat je eigen grenzen te lang negeert om anderen te helpen. Wij helpen je de balans (terug) te vinden in dit soort situaties. Dit doen we door jou te ondersteunen met jouw persoonlijke en professionele levensvragen. Ook kunnen we je helpen bij het verwerken van nare of intense situaties als je deze op je werk hebt meegemaakt, zoals een conflict of een overlijden.

Anders dan andere zorgaanbieders verzorgen wij onze hulpverlening niet binnen in een behandelkamer, maar buiten in de natuur.
Wij geloven in de krachtige combinatie van buiten zijn, bewegen en de natuur. Buiten bewegen zorgt voor positieve effecten op het brein,en de natuur biedt ruimte, rust en ontspanning.

Heb jij een heftige ervaring gehad op het werk, loop je vast in je professionele of prive keuzes, wil je een professional spreken die begrijpt waar je vandaan komt en hoe intens werk kan zijn, maar  waar je ook veel passie voor voelt.., dan ben je welkom bij ons.

Professionele hulp door middel van de EMDR-methode

Bij Oerkracht Academie bieden we EMDR-therapie aan bij trauma’s die je leven belemmeren. Dit kan in een traditionele setting, maar ook buiten in de vorm van bokstherapie of met onze VR technologie.

EMDR is een therapeutische behandelmethode die vaak wordt toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Een essentieel element daarbij is het belasten van het werkgeheugen, terwijl de cliënt terugdenkt aan zijn of haar traumatische ervaring. Door middel van bewegend beeld, geluid of beweging roepen we deze ervaring op. De methode zorgt ervoor dat de traumatische ervaring minder lading krijgt en in een nieuwe vorm opnieuw in het langetermijngeheugen wordt opgeslagen.

Specifiek voor zorg- en onderwijs professionals bieden we deze dienst aan omdat ons werk soms veel impact op ons kan hebben en we in traumatische situaties terecht kunnen komen. Dit heeft gevolgen voor je professionele en prive leven. We helpen je graag om je pad te vinden en kunnen onze counseling uitbreiden met EMDR.

Wil je hier meer over weten? Neem dan even contact met ons op via contact en we leggen het graag aan je uit.

“Take on challenges